Tehniški dan 9. razred

V ponedeljek, v tednu otroka, smo se z avtobusom odpravili v Vrhniko v Tehniški muzej Slovenije. Ob prihodu smo se okrepčali s štručko, nato pa so nas razdelili v dve skupini in pogumno smo stopili v nov svet dogodivščin. Na začetku nam je starejši gospod pripovedoval o gozdovih, mostiščarjih, žagah, kolesih v srednjem veku… Rekel je tudi: »Ves srednji vek je bil sestavljen iz lesa.« Nato pa še večkrat ponovil vlogo lesa nekoč in danes.

Sledil je malce zanimivejši del, in sicer smo šli gledat razvoj motorjev, nato pa še starejše avtomobile. Zanimivo mi je, da imajo nekateri neprebojna stekla, ki so debela celo 9,5 cm. Videti je precej hecno.

Po ogledu avtomobilov smo menjali vodiča. Prišel je Tadej Zalar, študent na Univerzi v Ljubljani. Ta del je bil najzanimivejši. Pogovarjali smo se o Nikoli Tesli, nato pa je demonstriral z njegovimi izumi. Pri demonstraciji smo mu pomagali mi, učenci. Bilo je kar kul.

Ob koncu predstavitve smo bili nekateri še bolj radovedni, zato smo se skupaj z učiteljem Antonom odpravili gledat še preostali del muzeja. Razstavljeni so bili predvsem motorji in kolesa, pa tudi avtomobili. To je bil za nekatere vrhunec izleta. Seveda smo bili navdušeni nad eksponati, všeč pa mi je bilo, da je bil navdušen tudi učitelj. Žal mi je, da smo si v naglici ogledovali ta del zbirke, saj tega ogleda nismo načrtovali in se nam je mudilo proti domu. Vseeno smo izjemno uživali. Nato pa nas je čakala le še zanimiva vožnja domov.

Martin Murko, 9. a

IMG_1707 IMG_1710

WP_20151005_11_55_02_Pro

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost