Baronove igre

Za ogled galerije pritisnite tukaj.

V ponedeljek, 6. 10. 2015, smo bili učenci od 1. do 5. razreda na Baronovih igrah pri dvorcu v Turnišču. Ko smo izstopili iz avtobusa, smo se peš sprehodili do baronovega tabora. Tam nas je baron prijazno pozdravil in povabil v različne delavnice. Pri perici smo na ribež ročno prali perilo. V plesni delavnici smo se naučili srednjeveški dvorni ples. Pravljičarki sta nam povedali pravljico O kralju, ki ni maral pospravljati. Lončar nam je pokazal, kako izdeluje izdelke iz gline. Zelo zanimiv je bil tudi vitez, ki nam je predstavil različna viteška orožja in opremo. V baronovi loži smo z baronom Marcusom nazdravili in popili sok. Pri kovaču smo stiskali meh in s kladivom oblikovali železo. Pri dvornem norčku smo se igrali zanimive in zabavne igre. Žal nam je za lokostrelsko in kaligrafsko delavnico zmanjkalo časa.

Baronove igre so nam bile tako zelo všeč, da bi jih z največjim veseljem obiskali še kdaj.

učenci 3. a

VTISI UČENCEV 4. B RAZREDA

Všeč mi je bilo v delavnici pri kovaču. Ta je pisal imena na podkve, za katere je rekel, da prinašajo srečo.

Laura

Najbolj všeč mi je bilo pri dvornem norčku, kjer smo hodili po hoduljah, se vozili z lesenim vozičkom in se igrali. Uživali smo.

Lara

Užival sem pri vitezu, ki nam je opisal srednjeveško življenje. Predstavil nam je viteško orožje in opremo. Lahko smo si jo tudi nadeli.

Domen

Všeč mi je bila delavnica, kjer smo videli, kako so včasih izdelovali papir in kako so tiskali.

Neli

Zanimivo je bilo pri mojstru Janezu. Pokazal nam je staro napravo za tiskanje in natisnili smo si sliko Primoža Trubarja.

Anže

Preizkusili smo se tudi v srednjeveških plesih. Bilo mi je smešno, kako so včasih plesali.

Vid

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost