Ogledni kulturni dan

OGLEDNI KULTURNI DAN

Konec januarja in v začetku februarja smo se učenci in učitelji OŠ Videm podali v gledališče. Učenci 1. VIO so odšli v Slovensko narodno gledališče Maribor, kjer so uživali ob zanimivi predstavi Janko in Metka. Učenci 2. VIO so obiskali Mestno gledališče Ptuj in si ogledali predstavo Oj, čudežni zaboj. Predstava je poleg zabavne note imela tudi vzgojno sporočilo o pomenu prijateljstva za vsakega od nas. Po predstavi so se podali še v Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, kjer so uživali ob pripovedovanju pravljičarke ge. Liljane Klemenčič. Nekaj dni kasneje so se v ptujsko gledališče podali še učenci 3. VIO in si ogledali predstavo Veliki pok, v kateri so na zabaven način preko najznamenitejših znanstvenikov spoznali, da je znanost tista, ki nam omogoča napredek in nam olajša ter popestri vsakdanje življenje. Pred tem pa so si osmošolci ogledali še razstave v mestnih galerijah in obiskali CID. Devetošolci so se izobraževali v Zgodovinskem arhivu Ptuj, kjer so izvedeli, kaj vse lahko tam najdemo. Med drugim so videli tudi redovalnico iz videmske šole, in sicer iz 19. stoletja. Sedmošolci pa so v okviru projekta Rastem s knjigo obiskali Knjižnico Ivana Potrča Ptuj, kjer so izvedeli kar nekaj zanimivosti, v dar pa v okviru projekta prejeli knjigo Vinka Möderndorferja Kit na plaži. Na oglednem kulturnem dnevu smo spoznali veliko zanimivega in uživali v gledaliških predstavah, ki nam bodo ostale še dolgo v spominu.

Vesna Voglar Pulko

V sredo, 1. 2., smo se z avtobusom odpravili na Ptuj. Odšli smo v ptujsko Knjižnico Ivana Potrča. Tam nam je gospa Milena najprej razložila delovanje COBISS-a. Bilo je kar zanimivo. V bralnem kotičku nam je gospa Liljana na kratko predstavila knjigo Kit na plaži, ki jo je napisal Vinko Möderndorfer. Na koncu nam je te knjige tudi razdelila. Po obisku v knjižnici smo odšli še v ptujsko gledališče, kjer smo si ogledali predstavo Veliki pok. Bilo mi je zelo zanimivo in zabavno. V predstavi so nastopali samo trije igralci, a so odigrali več vlog. Na koncu smo z avtobusom šli v šolo, kjer smo se še pogovarjali z razrednikom Markom Kunčnikom. Kulturni dan mi je bil zelo všeč.

Katarina Murko, 7. b

V sredo, 1. 2. 2017, smo imeli kulturni dan, zato smo obiskali knjižnico Ivana Potrča na Ptuju. Prijazna gospa, zaposlena v knjižnici, nam je najprej pokazala, kako uporabljamo COBISS. Nato smo šli v bralni kotiček, kjer nam je ga. Liljana prebrala nekaj knjig. Prijazno so nam poklonili knjigo z naslovom Kit na plaži, ki jo je napisal Vinko Möderndorfer. Po vsem tem so naši želodčki zapeli, saj so potrebovali malico, ki smo si jo tudi privoščili, dasmo se okrepili za pot naprej. Zatem nas je pot peljala do ptujskega gledališča, kjer smo si ogledali predstavo z naslovom Veliki pok, ki je bila zelo poučna in zabavna. V njej sta nastopila tudi dva igralca iz nadaljevanke Usodno vino, ki si zaslužita veliko pohvalo, saj sta imela vsak po dve in tri vloge za predstavo. Najbolj sta mi bili všeč vlogi Alberta Einsteina in drevesa. Takšnih zabavnih in poučnih dni bi lahko bilo več. Kulturni dan si bom zapomnila še veliko časa, saj sem res uživala v družbi sošolcev in sošolk.

Špela Emeršič, 7. b

ogledni kulturni dan

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost