Zaključek bralne značke

Zaključek bralne značke

V torek, 16. 5. 2017, smo imeli zaključek bralne značke. Učenci so vse leto pridno brali in izmed 308 učencev je bralno značko osvojilo 229 učencev, tj. 74 odstotkov. Pohvaliti je treba prvošolčke in njihove starše oz. tiste, ki so jim pomagali osvojiti bralno značko, saj večina prvošolčkov še ni zmogla sama prebrati vseh knjig. Posebna pohvala pa velja devetošolcem, ki so vsa leta šolanja dosegali bralno značko in so v letošnjem letu postali zlati značkarji. To so: Tadeja ČERNENŠEK, Tim DREVENŠEK, Kaja GRGIČ, Mia HABJANIČ, Renato HORVAT, Tjaša KMETEC, Lea KOKOL, Nina KOLEDNIK, Jan LOZINŠEK, Barbara MEDVED, Miha MESARIČ, Žan MLAKAR, Blaž PETROVIČ, Sara SVENŠEK, Klara ŠKVORC, Melani TETIČKOVIČ, Sanja SITAR, Anže VINDIŠ in Matija VIDOVIČ ŽMAUC.

Ob zaključku smo si ogledali predstavo Pridi z menoj na časovni stroj v izvedbi Ekološko-kulturnega društva za boljši svet, ki promovira človeške vrednote ter izboljšanje kvalitete življenja ter medsebojnih odnosov na vseh nivojih življenja. S predstavo, v kateri so nas nasmejali humorni elementi, so nas popeljali v eno izmed mogočih prihodnosti, v kateri je človek uničil naravo in močno okrnil medsebojne odnose. Seznanili so nas tudi s pomembnimi posamezniki iz preteklosti, ki so pomembno vplivali na izboljšanje človekovega življenja. Morda smo dobili kak namig, kako s spoznavanjem samega sebe postajati boljši človek, odgovoren zase, za sočloveka ter za naravo, brez katere ne moremo živeti.

Prihodnost je v naših rokah!

»Na to, kakšni boste čez pet let, vpliva predvsem dvoje – ljudje, ki jih boste spoznali, in knjige, ki jih boste prebrali,« je zapisal Charles E. Jones.

Ne dovolimo si, da bi bili manj, kot smo sposobni biti!

VVP

Galerijo fotografij si lahko pogledate na povezavi tukaj, nekaj fotografij pa se nahaja  kar v tem članku.

 

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost