Skoči na glavno vsebino

ROBOTIKA V TEHNIKI

ROBOTIKA V TEHNIKI

Je enoletni izbirni predmet v obsegu 35 ur v šolskem letu. Obiskujejo ga lahko učenci  8. ali 9. razreda.

V ospredju je konstruiranje modelov računalniško krmiljenih strojev in naprav s poudarkom na specifičnih značilnostih robotike. Predmet je naravnan interdisciplinarno. Učenci spoznavajo in povezujejo vsebine različnih področij, prevladujejo pa geometrija, strojni elementi, elektronika, računalništvo in tehnologija.

Nekaj vtisov učencev:

Robotika je izbirni predmet pri katerem se učimo osnovne robotike. Naučimo se spajkat in sestavimo svojega robota. V okviru programa je, da gremo v Šolski center Ptuj in pogledamo kako delajo robote tam. Pri robotiki se veliko naučimo in ga priporočam za izbirni predmet.
Žan Milošič

Pri robotiki je zanimivo, saj smo se na začetku, učili kako spajkati stvari na elektronsko vezje. Učili smo se tudi kaj katera stvar na vezju pomeni. V  paru smo naredili dva solarna robota in pričeli delati robo sleda. Robotika mi je zelo zanimiva saj tudi ugotavljamo, kaj katere stvari delajo v robotu. Spoznal sem še veliko robotov, kako delujejo, kaj je potrebno da se premika, kako prepozna oviro. Spoznal sem pa tudi nekatere sestavne dele robota, ki jih še prej nisem videl. Robotika je predmet pri katerem sestavljamo robote. No skratka delali smo že dva robota. Pri predmetu je odlično.
Tim Čuš

Pri tem predmetu se boste učili o sestavi različnih robotov in še zgradili jih boste. Vsak je zgradil dva robota. Prvega smo vsi zgradili enakega, drugega pa smo se odločili za kakšnega bomo zgradili. Pred tem pa smo se še morali naučiti, kaj je spajkanje. Robotika je zelo zabavna  upam da se še boš ti pridružil.
Luka Pernek

Do učnega načrta lahko dostopate s pritiskom na povezavo: tukaj.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost