Gremo peš s kokoško Rozi

V  šolskem letu 2019/2020 smo se priključili projektu »Trajnostna mobilnost v vrtcih in osnovnih šolah«, ki se izvaja pod okriljem Ministrstva za infrastrukturo.
V ta namen smo z učenci od 3. do 9. razreda izvedli aktivnost GREMO PEŠ S KOKOŠKO ROZI!

Glavni cilj projekta je spremeniti potovalne navade otrok v šolo ter posledično zmanjšati motorni promet v okolici šole. 

Najprej smo z anketo preverili potovalne navade učencev in ugotovili, da 61% učencev hodi v šolo na trajnosten način. Postavili smo si cilj zvišati trajnostne prihode na 75%. V času trajanja aktivnosti od 10. do 14. maja 2021 smo cilj uspešno dosegli in povečali število trajnostnih prihodov za 23%, kar pomeni, da smo dosegli 84% trajnostnih prihodov.

Opravili bomo še naknadno anketo v mesecu juniju z namenom, da ugotovimo, kakšne potovalne navade imajo učenci po zaključku aktivnosti, saj je primarni cilj projekta za 7% zvišati trajnostne prihode glede na izhodiščno stanje.

Zahvaljujem se vsem, ki ste aktivnost podprli in sodelovali v njej.

Še naprej spodbujajmo in izbirajmo okolju prijazne, varne in zdrave oblike potovanja, predvsem krajše razdalje opravimo peš ali s kolesom. Na ta način varujemo naše okolje, s hojo ali kolesarjenjem pa naredimo nekaj dobrega tudi za svoje zdravje.

Mateja Gabrovec,

koordinatorka projekta

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost