OGLED TV postaje Dornava

V petek, 17. 9. 2021 smo se učenke sedmih in osmih razredov pri izbirnem predmetu vzgoja za medije – televizija odpravile na ogled televizijske postaje SIP TV v Dornavi.

Po koncu pouka smo se vse učenke zbrale ter se z avtobusom odpeljale v smeri Dornava. Tam so nas lepo sprejeli. Najprej so nam povedali kako nastane oddaja in koliko dela je potrebnega za eno oddajo. Razkazali so nam nekaj svoje snemalne opreme, ki smo jo lahko tudi same preizkusile. Zatem smo se odpravili v njihovo klet na ogled modre sobe, kjer snemajo intervjuje. V snemalnem studiu so nam razložili zakaj je pomembno , da voditeljica ni oblečena v enake barve kot platno v ozadju.  Razkazali so nam tudi snemalni kombi, ki nas je vse zelo zanimal. Ogledali smo si še zvočni studio, nato pa se slikali in se odpravili proti domu.

Bilo je zanimivo, saj smo izvedele veliko novih stvari o televiziji ter o oddajah. Želele bi se zahvaliti g. Branku Veseliču ter njegovima sodelavcema, da so nam ta ogled omogočili, saj nam je bilo zelo všeč.

Neja Kodrič, 7.a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost