Oktober – mednarodni mesec šolskih knjižnic

Oktober je mesec, ko praznujejo šolske knjižnice po vsem svetu. Letošnje geslo je bilo »Pravljice in ljudske povesti po svetu«.

»Nekoč, pred davnimi časi …« nas vse takoj popelje v čarobni svet pravljic, ki nam omogočajo, da na kratko pokukamo v življenja vil, goblinov, škratov in ostalih pravljičnih junakov. Obstajajo zgodbe, ki so se prenašale iz mnogih generacij v preteklosti in nas učijo o človekovih vrednotah in kulturi.

Z branjem knjig (za bralno značko, domače branje, Cankarjevo tekmovanje) smo sicer na naši šoli že pričeli, in sicer 17. septembra, na dan ZLATIH KNJIG.

V naši knjižnici so potekale različne aktivnosti – od pravljičnih uric do delavnic, izdelovanja kazalk, veliko smo risali, pisali in seveda še več brali.  

Tudi vas, dragi starši, vabimo, da čim več berete, obiščete našo šolsko knjižnico ali katerokoli v drugih krajih in berete, berete… Pridružite se nam vsaj s 15-minutnim branjem svojemu otroku na dan, kajti vsak otrok ima pravico do življenja, ki ga bogatijo knjige.

Pravljice so več kot resnične: ne samo, da nam pripovedujejo o tem, da zmaji živijo, temveč nam povedo, da jih lahko tudi premagamo.

Utrinki ustvarjanja v knjižnici(za ogled galerije slik pritisni na fotografijo).

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost