Ribiški tabor

Ob koncu šolskega leta smo izpeljali 1. ribiški tabor za učence OŠ Videm, na katerem so učenci pokazali svoje veščine, ki so jih že tekom preteklih let osvojili pri ribiškem krožku Mala šola ribolova. Tabora se je udeležilo 14 otrok.

V petek, 17.6.2022 smo se ob 16. uri zbrali pred šolo, se namestili v telovadnici nato pa pregledali ribiški pribor. V pričakovanju ribolova smo se s hitrimi koraki odpravili proti ribniku v “Boršt” h gospe Biserki Lovrenko. Velik poudarek smo namenili tudi ribiškemu bontonu in ekološkem obnašanju. 

Po pripravi pribora smo pričeli s krmljenjem. Kmalu so se na obrazih mladih ribičev pojavili nasmeški zaradi ujetih rib. Prijemali so predvsem krapi, babuške, redkeje linji. Med samim ribolovom so mladi ribiči potrebovali še nekaj dodatne pomoči pri reševanju težav z laksom, trnki in drugimi prigodami. Pri tem nam je pomagal izkušen ribič Marjan Škrila. Po večerji je sledil prikaz suhih disciplin, kjer so se urili v natančnosti meta v tarčo.

Naslednje jutro po zajtrku smo imeli srečelov z ribiško tržnico, katerega so se učenci zelo razveselili. Pri sami izvedbi srečelova sta nam z donacijami pomagali ribiški trgovini Trofeja iz Maribora in ribiška trgovina Jure iz Ptuja, za kar smo jima zelo hvaležni. Preostanek dneva smo ponovno preživeli ob ribniku v Borštu, kjer smo pripravili tekmovanje v lovu rib. Tokrat so nam mladi nadobudneži pokazali, da je bilo za časa tabora osvojenega veliko ribiškega znanja.  Z bregov ribnika je namreč stalno odmeval klic mladih tekmovalcev, »riba«! Najuspešnejši je bil ribič Nejc z ujetimi 19 krapi.

 Po končanem tekmovanju in po starem olimpijskem načelu “pomembno je sodelovati”, so bili nagrajeni prav vsi udeleženci tabora, ki so prejeli priznanja za udeležbo na 1.ribiškem taboru. Velika zahvala  gre tudi gospe Biserki za pomoč pri izvedbi in gostoljubnost ter vsem, ki so pomagali, da je tabor uspel.

Upamo, da bomo naše veščine obnovili in nadgradili prihodnje leto na 2. ribiškem taboru, kamor so vsekakor vabljeni tudi vsi ostali mladi, ki jih zanima druženje z vrstniki in ribolov v naravi.

Za konec pa ribiški pozdrav: Dober prijem! 

Pritisni na fotografijo za ogled galerije slik.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost