Skoči na glavno vsebino

SPOZNAVAJMO DRŽAVE EU

V petek, 10. maja 2024, smo se udeležili prireditve “Spoznavajmo države Evropske unije”, ki je letos obeležila 20. obletnico vstopa Slovenije v EU. Da je bila prireditev na Mestnem trgu na Ptuju še bolj obiskana in je tako ob okrogli obletnici zaživela v polnem sijaju je pripomoglo še prekrasno sončno vreme.

Učenci OŠ Videm smo se tako kot predstavniki  drugih osnovnih in srednjih šol ter vrtca predstavili  s stojnico na temo Naravni viri in ekologija. Naša šola je letos drugič predstavljala skandinavsko državo Švedsko.

Ob 9.00 smo se zbrali na Mestnem trgu ter pričeli s pripravo stojnice. 10 učenk 4.a in 4.b razreda ter mentorice Karmen Volgemut, Barbara Ambrož in Maja Lenart smo pripravile stojnico, jo opremile s plakati, zastavicami ter okusnimi švedskimi čokoladnimi kroglicami. Za popestritev smo ob stojnici postavile švedskega Vikinga, ki je mimoidoče vabil na fotografiranje z njim. Številne obiskovalce smo ob obisku naše stojnice seznanile z nekaj posebnostmi švedske ekologije, ogledali so si tudi lahko zemljevid, ki je prikazoval naravne vire te severne države. Učenke Julija, Klara, Ana, Nely, Naya, Nuša, Kim, Lara, Ajda in Mia so uživale med ogledom stojnic drugih držav, kjer so spoznale kar nekaj novega ter poskusile tudi njihove dobrote. V kulturnem programu, ki je spremljal prireditev so se naše učenke odlično predstavile s plesom na pesem Mamma mia švedske legendarne glasbene skupine Abbe.

Po zaključenem programu na Mestnem trgu smo se odpravili  v ptujski »Evro park« na dvig zastave EU. Sam dvig je spremljala slovenska himna ter himna Evropske unije.

Zapisala: Karmen Volgemut

Za ogled fotoutrinkov pritisnite na spodnjo fotografijo.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost