Skoči na glavno vsebino

Uspešno izvedli 1. in 2. PEŠBUS

V tednu otroka smo izpeljali kar 2 Pešbusa, s pričetkom ob 8. uri na 5 različnih postajah. Na 1. Pešbusu se je v torek, 3. 10. 2023, »vozilo« 46 učencev, na 2. »vožnji«, ki je potekala v četrtek, 5. 10. 2023, pa 58 učencev.

Učence so skrbno in varno spremljali do cilja učiteljice in člani Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, za kar smo jim iskreno hvaležni. Hvala tudi staršem, ki ste svoje otroke vključili v aktivnost in jih pri tem spodbujate.

Pešbus otroke spodbuja h gibanju, pripomore k njihovi samostojnosti, učenju pravilnega obnašanja v prometu, zmanjšuje avtomobilski promet na šolskih poteh in gnečo na šolskih parkiriščih, dolgoročno pa pozitivno učinkuje na okolje, povezuje skupnost ter krepi medgeneracijske odnose med udeleženci in spremljevalci.

Na cilj smo vsi prispeli z nasmehi na obrazih, kar je dokaz, da smo se imeli prijetno in smo uživali v sproščenem vzdušju in klepetu. Uspešno smo združili prijetno s koristnim.

Hvala vsem za podporo in sodelovanje.

Veselimo se že 3. Pešbusa. Učenci, še vedno ste lepo vabljeni, da se priključite in uživate v jutranjem sprehodu v družbi svojih sošolcev ali prijateljev.

Mateja Gabrovec

Za ogled galerije fotografij pritisnite TUKAJ.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost