Skoči na glavno vsebino

KO-DI-RAM

Deset učencev iz 8. razreda je v projektu združilo moči z namenom razvijati digitalne kompetence in razumeti osnove računalniškega mišljenja. Projekt KO-DI-RAM se osredotoča na štiri ključna področja: programiranje, algoritmi, informacijska varnost ter kritično razmišljanje o digitalni tehnologiji.

Na šoli je v polnem zamahu projekt KO-DI-RAM, ki se osredotoča na krepitev digitalnih kompetenc in razvoj računalniškega mišljenja. Projekt je zagnan in obeta obilico koristi za udeležence ter širšo skupnost.

Udeleženci so že začeli svoje raziskave in aktivnosti na področju programiranja. Učijo se osnov programiranja in razvijajo spretnosti, ki jim bodo omogočile razumevanje delovanja računalniških sistemov. Sledi osvajanje algoritmov, kjer se učijo načrtovanja korakov za reševanje problemov ter razvoja logičnega razmišljanja.

Pomemben del projekta je posvečen informacijski varnosti, kjer se učenci učijo o varnih spletnih praksah, prepoznavanju tveganj in zaščiti svojih podatkov. Razumevanje, kako se zavarovati pred spletnimi grožnjami, je ključno za varno uporabo digitalnih tehnologij.

Kritično razmišljanje o digitalni tehnologiji pa je stičišče projekta, kjer učenci razpravljajo o etičnih vprašanjih, povezanih z digitalno tehnologijo, ter spodbujajo kritično presojo informacij, ki jih najdejo na spletu.

Projekt KO-DI-RAM zagotavlja učencem priložnost, da razširijo svoje obzorje in razvijejo ključne digitalne spretnosti, ki so v sodobnem svetu vse bolj pomembne. S poglobljenim razumevanjem programiranja, algoritmov, informacijske varnosti ter kritičnega razmišljanja o digitalnih tehnologijah bodo udeleženci projekta bolje pripravljeni na prihodnost, ki jo zaznamuje digitalna doba.

Izvajalki projekta: Klementina Orešek in Helena Šegula

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost